Aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg 

De gemeente Zaanstad, gemeente Oostzaan, Vervoerregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland willen de doorstroming van het verkeer in Zaandam Zuid verbeteren.

De Thorbeckeweg - N516 gaat op de schop

De Thorbeckeweg - N516 is een belangrijke verkeersader voor grote woongebieden zoals Zaandam Zuid, Poelenburg en Zaandam Centrum. En ook belangrijke bedrijventerreinen als Zuiderhout en Westerspoor maken er continu gebruik van.

Maar de verkeerssituatie is op dit moment niet al te best. Dagelijks staan er files, en de doorstroming van het openbaar vervoer en het fietsverkeer is stroef. 

Daarom gaat de Thorbeckeweg - N516 op de schop. De verkeersdrukte wordt aangepakt, de veiligheid voor fietsers wordt verbeterd, evenals het openbaar vervoer, en de omgeving van de weg wordt beter bereikbaar gemaakt. 

Lees hier meer over het project

Nieuwsbrief 

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van het project? Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief via onderstaande link. 

Aanmelden nieuwsbrief Thorbeckeweg

Animatievideo


Kom langs op ons inloopspreekuur

Hoe gaan we de verkeersdruk op de Thorbeckeweg - N516 in Zaanstad aanpakken? U kunt het zien en al uw vragen stellen tijdens het maandelijkse inloopspreekuur.  Omgevingsmanager Alexandra de Waard is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Heeft u nu al vragen? Stuur dan een e-mail naar thorbeckeweg@zaanstad.nl.

Data 2023: 7 september, 12 oktober, 16 november, 14 december
Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Locatie: het projectbureau aan de Pieter Lieftinckweg 2 in Zaandam

De gemeente Zaanstad, gemeente Oostzaan, Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland willen de verkeersdruk in Zaandam Zuid aanpakken. De betrokken partijen zijn op zoek naar maatregelen voor een betere doorstroming van het verkeer in Zaandam Zuid, betere fietsverbindingen en een versnelling van het openbaar vervoer. De verbeteringen hebben een positief effect op de hele regio.

De verbetering van de doorstroming op de Thorbeckeweg sluit aan op de plannen die in het kader van de Corridorstudie Amsterdam-Hoorn worden uitgewerkt . Zie voor meer informatie www.corridoramsterdamhoorn.nl

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring