Aanbestedingsfase hoofdaannemer van start

Aanbestedingsfase hoofdaannemer van start voor project Thorbeckeweg


2 juni 2022
De aanbesteding voor de hoofdaannemer voor de uitvoering van het project Aanpak Thorbeckeweg is op 20 mei 2022 gestart. Vanaf dat moment kunnen geïnteresseerde aannemers zich bij gemeente Zaanstad aanmelden om voor de opdracht in aanmerking te komen. Dit kan tot 23 juni 2022 en kunnen de aannemers doen via het platform TenderNed.nl.

De aanbesteding bestaat uit een aantal fases en duurt tot april 2023. De eerste fase is de selectiefase. In deze fase beoordeelt gemeente Zaanstad als Opdrachtgever namens de samenwerkingspartners alle aangemelde aannemers op geschiktheid om het werk voor dit project uit te kunnen voeren. Deze selectie vindt plaats op basis van gestelde geschiktheidscriteria (bijvoorbeeld kan de aannemer een ongelijkvloerse kruisig en fietstunnel bouwen).

Als er meer dan 3 aannemers geschikt zijn volgt loting om tot drie aannemers te komen. Drie aannemers gaan door naar de volgende fase; de zogenaamde dialoog- en inschrijffase. Deze fase start op 14 juli. De aannemers worden dan uitgedaagd om met slimme oplossingen te komen en daarmee het project met minimale hinder te realiseren. Na afronding van deze fase dienen de aannemers hun aanbieding uiterlijk op 26 januari 2023 bij Zaanstad in. Na beoordeling volgt opdrachtverstrekking rond april 2023.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring