Inloopspreekuur

Kom naar het maandelijkse inloopspreekuur vanaf 20 oktober

12 oktober 2022

Hoe gaan we de verkeersdruk op de Thorbeckeweg in Zaanstad aanpakken? U kunt het zien en al uw vragen stellen tijdens het maandelijkse inloopspreekuur. Vanaf 20 oktober kunt u zich op donderdagmiddag tussen 15 en 16  uur laten informeren over de nieuwe situatie. Omgevingsmanager Alexandra de Waard geeft uitleg over de plannen en beantwoordt uw vragen.

De Thorbeckeweg gaat op de schop. De verkeersdrukte wordt aangepakt, de veiligheid voor fietsers wordt verbeterd, evenals het openbaar vervoer, en de omgeving van de weg wordt beter bereikbaar gemaakt. Het is mogelijk dat u de afgelopen periode op verschillende plekken gemerkt heeft dat we zijn begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo was de verkeersituatie rond kruispunt Vijfhoek (Wibautstraat – Thorbeckeweg) tijdelijk anders voor al het verkeer. Tot en met december vinden er nog meer werkzaamheden rondom het kruispunt plaats, zoals het omleggen van kabels en leidingen van gas, water, elektra en telecom. De omleidingsroute voor fietsers blijft daarom tot die tijd van kracht. Een andere voor de omgeving zichtbare ontwikkeling is dat we verder zijn gegaan met het kappen van bomen. Het gaat hierbij alleen om de bomen die gekapt moeten worden vanwege de voorbereidende werkzaamheden.

Kom langs en stel uw vragen

U kunt op 20 oktober, 17 november, 15 december, 12 januari en 23 februari tussen 15.00 en 16.00 uur terecht op het projectbureau aan de Pieter Lieftinckweg 2 in Zaandam. U kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt. Omgevingsmanager Alexandra de Waard is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Heeft u nu al vragen? Stuur dan een e-mail naar thorbeckeweg@zaanstad.nl.

Hoe gaan we verder?

We zijn nu op zoek naar een geschikte aannemer en verwachten die halverwege 2023 aan boord te hebben. Uiteraard willen we u blijven betrekken bij de volgende fases van het project. Zo komen er meer inloopavonden en –spreekuren waar u uw vragen kunt stellen.


Foto met omgevingsmanager Thorbeckeweg Alexandra de Waard

Data inloopspreekuur

  • 20 oktober 15.00 - 16.00 uur
  • 17 november 15.00 - 16.00 uur
  • 15 december 15.00 - 16.00 uur
  • 12 januari 15.00 - 16.00 uur
  • 23 februari 15.00 - 16.00 uur

Locatie: projectbureau aan de Pieter Lieftinckweg 2 in Zaandam

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring