Inloopspreekuur voorziet in behoefte

De meest gestelde vragen op een rij

14 december 2022

Elke maand kan iedereen die meer wil weten of vragen heeft over het project Aanpak Verkeersdruk Thorbeckeweg binnenlopen op het projectbureau in Zaandam-Zuid. De afgelopen maanden bezochten meerdere geïnteresseerden het inloopspreekuur en stelden verschillende vragen. We hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

De werkzaamheden duren drie jaar. Is er al die tijd ook hinder?

Met de aannemer die de uitvoering gaat doen, bekijken we op welke manier het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt tijdens de werkzaamheden. Pas als de hoofdaannemer aan boord is, kunnen we meer zeggen over wat dit voor het verkeer betekent. Daarnaast kijken we ook hoe het openbaar vervoer tijdens de bouwfase rijdt en naar de bereikbaarheid van de hulpdiensten.

Hoe wordt omgegaan met schade die ontstaat door de bouwwerkzaamheden?

Bij de uitvoering van de werkzaamheden kan er inderdaad schade ontstaan. Al doen we er natuurlijk alles aan om dit te voorkomen. Daarom wordt voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden door de aannemer bij relevante panden een nulmeting uitgevoerd. Deze nulmeting legt in een rapport vast welke staat de woning of het bouwwerk heeft, voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden. Mocht naderhand blijken dat er toch bewijsbaar schade is ontstaan door de werkzaamheden, dan kunt u een schadeclaim bij ons indienen.

Wanneer wordt met de werkzaamheden begonnen?

Vanaf eind 2023/begin 2024 start de daadwerkelijke uitvoering. Na selectie van de winnende aannemer wordt gestart met de voorbereidingen om met het werk te kunnen beginnen. Zo wordt het definitief ontwerp uitgewerkt en wordt een uitvoeringsontwerp gemaakt. Dit duurt doorgaans een aantal maanden. Ook vraagt de aannemer dan een bouwvergunning aan. Als de bouwvergunning is verleend, kan de aannemer starten met het bouwen van de kunstwerken (zoals de onderdoorgang Vijfhoek, fietstunnel Skoon en fietsbrug Ambacht).

Hoe worden we straks op de hoogte gehouden als de aannemer aan boord is?

In het voorjaar van 2023 wordt op basis van de beste inschrijving qua kwaliteit en kosten een aannemer gekozen die het werk gaat uitvoeren. Vanaf dat moment houden we u op diverse manieren op de hoogte van de ontwikkelingen. Denk aan informatiebijeenkomsten, inloopspreekuren, nieuwsberichten, bezoekjes aan het werk, brieven en natuurlijk de website.

De eerstvolgende spreekuren zijn in 2023:

  • 12 januari 15.00 - 16.00 uur
  • 23 februari 15.00 - 16.00 uur

Locatie: het projectbureau aan de Pieter Lieftinckweg 2 in Zaandam

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring