Nieuwsberichten

Stand van zaken kabels en leidingen

Gepubliceerd op 8 november 2023

In de nieuwsbrief van juni hebben wij meer verteld over de planning en te verwachten hinder met betrekking tot het verleggen van de kabels en leidingen in de zuidelijke berm van de Thorbeckeweg – N516. We verleggen de kabels en leidingen om meer ruimte te maken voor het uitbreiden van de rijbanen op de Thorbeckeweg en de realisatie van de onderdoorgang op de kruising Vijfhoek.

Gestuurde boringen

In totaal hebben er in de afgelopen periode vijf gestuurde boringen plaats gevonden. In de boringen zijn mantelbuizen meegenomen voor verschillende partijen. Wat is een gestuurde boring? De traditionele manier om kabels en leidingen aan te leggen is het graven van een sleuf. Hier wordt de kabel of leiding in gelegd, waarna het gat wordt gedicht. Bij een horizontaal gestuurde boring (HDD) is het niet nodig om sleuven te graven. De nieuwe leidingen worden onder de grond doorgetrokken, vanaf een intredepunt tot aan het uittredepunt. Deze techniek kan worden ingezet bij de aanleg van kabels en leidingen. 

Kabels diverse partijen

Begin november zijn de nieuwe elektriciteitskabels van Liander in bedrijf gesteld. Deze nieuwe verbinding loopt van Zijkanaal G tot en met de oprit van de A8.

Momenteel worden de telecomkabels voor KPN en BT aangelegd. Deze kabels worden gedurende november in gebruik genomen en tegelijkertijd worden de oude kabels verwijderd van Liander en KPN.

Foto van aanleg kabels en leidingen langs de ThorbeckewegFoto van aanleg kabels en leidingen langs de Thorbeckeweg


Leidingen

Tussen Poelenburg en de nieuwe locatie van Shell is een nieuwe waterleiding voor PWN aangelegd. Een nieuw persriool is aangelegd tussen de Wibautstraat en de nieuwe Shell door de Gemeente Zaanstad. Deze nieuw leiding wordt nog aangesloten op de gemalen in de Wibautstraat en Albardastraat.

Planning

De werkzaamheden zijn in juni gestart en lopen volgens planning. Dit betekent dat wij nog altijd verwachten in november 2023 klaar te zijn.

Bij vragen kunt u contact mailen of telefonisch contact opnemen met onze omgevingsmanager, Alexandra de Waard, via email thorbeckeweg@zaanstad.nl.


Meer nieuws:

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring