Plannen aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg goed ontvangen

Weinig aanmerkingen op plannen, vooral zorgen om trillings- en geluidsoverlast

Woensdagavond 26 februari tijdens een inloopavond werden de plannen en ontwerpen gepresenteerd voor de Thorbeckeweg. Deze plannen moeten de doorstroming bij de Vijfhoek, bedrijventerrein de Ambacht en de Thorbeckeweg verbeteren voor zowel het openbaar vervoer, fietsverkeer en autoverkeer.

In de zaal stonden verschillende borden opgesteld met daarop foto’s en plattegronden die een beeld geven van de verandering. Ieder uur werd een presentatie gegeven over de plannen en de nieuwe situatie. Dat het een omvangrijke klus is, is voor de circa 170 bezoekers wel duidelijk. Er zijn dan ook vier partijen bij het project betrokken: gemeente Zaanstad, gemeente Oostzaan, Vervoerregio Amsterdam en de Provincie Noord-Holland. Tijdens de avond waren experts aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Over de aanpak en de ontwerpen zelf komen weinig aanmerkingen. Er worden vooral toelichtende vragen gesteld over onder andere de wegen, busroutes en stoplichten. Op de fietsverbeteringen wordt positief gereageerd.

Vooral zorgen om trillings- en geluidsoverlast bij het werk rondom Thorbeckeweg
Toch zijn er ook zeker ook zorgen. Sommige bewoners wonen midden in het projectgebied. Zij maken zich zorgen over de schade die de trillingen kunnen veroorzaken aan hun woning. Of de verkeersoverlast die het kan veroorzaken in hun straat. Ook geluidsoverlast en zorgen over fijnstof worden genoemd.

De volgende stap
Nadat het plan door verschillende overheden is vastgesteld wordt een geschikte aannemer gezocht. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de prijs. Overlastbeperkende maatregelen zullen ook een rol spelen bij het bepalen welke aannemer de klus krijgt. De verwachting is dat in 2021 gestart kan worden met de werkzaamheden. Het hele project gaat zo’n twee jaar in beslag nemen.

Foto inloop thorbeckeweg 26 februari 2020

situatie kruispunt Wibautstraat - ThorbeckewegSituatie kruispunt Wibautstraat - Thorbeckeweg


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring