Voorbereidende werkzaamheden rondom Verlengde Stellingweg

Kabels en leidingen worden verplaatst

6 oktober 2022

Waarschijnlijk heeft u al gezien dat er werkzaamheden worden uitgevoerd op en rondom de Verlengde Stellingweg, in de buurt van bedrijventerrein Skoon. Het gaat hierbij om voorbereidende werkzaamheden die ruimte maken voor de toekomstige fietstunnel. Dit is één van de maatregelen om de verkeersdrukte op de Thorbeckeweg (N516) aan te pakken en de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Werkzaamheden

De kabels en leidingen die rondom de Verlengde Stellingweg liggen, worden verplaatst. De afgelopen periode is door middel van een boring de gasleiding van Liander en het persriool van de gemeente aangelegd. De komende tijd wordt gewerkt aan de kabels en leidingen van Liander, Ziggo, KPN, Eurofiber en Rijkswaterstaat. Tot slot worden de oude kabels en leidingen verwijderd. De werkzaamheden duren tot 23 december.  

Omleiding

Om dit te kunnen doen, is een omleidingsroute ingesteld. Dit betekent dat het tot 23 december niet mogelijk is om vanaf de Verlengde Stellingweg direct het bedrijventerrein Skoon in te rijden. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Verlengde Stellingweg en de N516 Kolkweg naar rotonde De Dors om daar het bedrijventerrein Skoon in te rijden.

Foto van werkzaamheden op bedrijventerrein Skoon bij de Verlengde Stellingweg in Zaandam.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring