Zaanse basisschool hergebruikt gekapte bomen

Canadese populieren zijn eerste stap naar groen schoolplein

14 december 2022

Basisschool De Hoeksteen in Krommenie heeft onlangs twee boomstammen gekregen. De Canadese populieren die zijn gekapt, stonden  langs de Thorbeckeweg, ter hoogte van het Vijfhoekpark. De kap was nodig om op die weg de maatregelen te kunnen uitvoeren, die zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer.

Het is een apart gezicht: twee boomstammen die naast de school aan het Rosariumplein liggen en door de leerlingen gebruikt worden als klimtoestel. Het is de eerste stap op weg naar de ontwikkeling van een groen schoolplein. Dat is een plein waar de speelomgeving uit natuurlijke materialen bestaat. “We zijn zo enthousiast dat we ook moestuintjes gaan aanleggen en ook graag op onze andere locatie boomstammen zouden willen”, aldus De Hoeksteen.

In het voorjaar van 2023 wordt een aannemer gekozen die het werk gaat uitvoeren. In dat kader zullen ook nog bomen moeten worden gekapt. Natuurlijk blijven we ernaar streven om een deel van de gekapte bomen te laten hergebruiken door Zaanse basisscholen. Want zoals basisschool de Hoeksteen bewijst, worden de gekapte bomen op die manier goed en duurzaam gebruikt.

 

Basisschool De HoeksteenBasisschool De Hoeksteen in Krommenie, waar de gekapte bomen gebruikt worden als klimtoestel.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring