Realisatiefase 2021/2027

Realisatiefase 2021/2027

In 2021 is de fase van planologische procedures afgerond. In mei 2022 is de aanbesteding gestart voor de uitvoering van het project. Op basis van de beste inschrijving qua kwaliteit en kosten is in juli 2023 aannemer Boskalis gekozen die het werk gaat uitvoeren. Na selectie van de winnende aannemer start deze met de voorbereidingen om met het (hoofd)werk te kunnen beginnen. Zo werken zij het voorlopig en definitief ontwerp uit. Daarnaast vraagt de aannemer verschillende vergunningen aan, waaronder een omgevingsvergunning om te bouwen. Deze vergunningprocedure duurt een aantal maanden.

Hiernaast vindt u een uitleg per fase in de aanloop naar de realisatiefase.

Planuitwerking mei 2019 tot en met eerste kwartaal 2021

Na de planstudie is de fase van planuitwerking doorlopen. In deze fase is uiteindelijk een voorlopig ontwerp opgesteld voor de weg en de civiele constructies (zoals de onderdoorgang, fietsbrug en fietstunnel) . Ook zijn voorbereidingen genomen om het voorlopig ontwerp te kunnen aanbesteden. In deze fase zijn ook de planologische procedures opgestart.

Mogelijkheid om te reageren op planstudie - juni 2019

Aan het einde van de planstudie heeft iedereen zes weken de mogelijkheid gehad om te reageren op het voorkeursontwerp. De reacties zijn gebruikt om het voorkeursontwerp definitief te maken.

Planstudie september 2018 - april 2019

In de planstudie is het voorkeursontwerp verder uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Ook is onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en maakbaarheid van de voorkeur. In deze fase zijn onderzoeken gedaan naar luchtkwaliteit, geluid, flora & fauna en bodem.) 

Verkenning afgerond in 2018

In de zomer van 2018 is de verkenningsfase afgerond. In die fase is een uitgebreide probleemanalyse gemaakt en zijn verschillende oplossingen en ontwerpen afgewogen. Uit de verkenning is naar voren gekomen dat er drie serieuze oplossingen zijn die de knelpunten kunnen aanpakken. Deze zijn in schetsontwerpen uitgewerkt, gesimuleerd in computersoftware en doorgerekend qua kosten. Daaruit is qua oplossend vermogen, inpasbaarheid en draagvlak een voorlopige voorkeur naar voren gekomen. Deze fase is geëindigd met een voorkeursontwerp.

Ga terug naar Proces en planning

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring