Nieuwsberichten

Shell Thorbeckeweg krijgt vorm

Gepubliceerd op 25 oktober 2023
Afbeelding

Onlangs plaatste de Orkaan een artikel over de verplaatsing van het Shell tankstation langs de Thorbeckeweg - N516: 'De eerste contouren van het nieuwe tankstation zijn al zichtbaar. Shell moet naar deze plek verhuizen voordat de tunnel onder de Wibautstraat wordt aangelegd.' Met beeld van nu, maar ook met foto's uit het gemeentearchief.  

'Begin 2024 moet het nieuwe tankstation klaar zijn, het oude tankstation op de hoek Thorbeckeweg-Wibautstraat wordt in 2024 gesloopt. In 2024 begint aannemer Boskalis aan het ‘hoofdwerk’ van project Thorbeckeweg.

Omdat de Westkolkdijk wordt afgesloten verdwijnt daar het Esso-tankstation. Dat word ‘uitgekocht’. Shell wordt ‘gecompenseerd’ voor de gedwongen verhuizing. Er is nog een derde tankstation, aan de overzijde van de nieuwe plek voor Shell ligt het tankstation van Kok.

De nieuwe plek voor Shell zou ook wel eens een ‘oude’ plek kunnen zijn. Op een foto van ruim 40 jaar geleden is op deze plek al een tankstation te zien op de foto van het Gemeentearchief:

'Het trace voor de Dr. J.M. den Uijlweg en brug (opening 1990) over de Voorzaan. Rechts onder de wijk Poelenburg. De weg rechts is de P. Jelles Troelstralaan, die uitkomt op de Wibautstraat. Boven het Ponteiland en aan de overkant van de Zaan de Havenbuurt en het complex van Bruynzeel'

Archiefbeeld van de Thorbeckeweg

Klik hier om het hele artikel van de Orkaan te lezen.


Meer nieuws:

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring